نقاشی هنری

سلام دوستان نوید باقرپور هستم عاشق طبیعت , نقاشی و هنر در این مقاله با آموزش طراحی با نوید باقرپور در خدمت شما هستم

آموزش طراحی با نوید باقرپور- عناصر و نیروهای بصری: نویسندگان و شعرا، برای ابراز فکر و اندیشه­های خویش از «کلمات» بهره می­گیرند، موسیقی دان­ها، صداهای گوناگون را، دست مایه آفرینش آثار موسیقی خود قرار می­دهند، و هنرمندان هنرهای تجسمی، اعم از نقاش، مجسمه ساز، معمار، گرافیست، طراح و غیره، در بیان آرمان­های فکری، عواطف و احساسات خویش، از فرم، خط، حجم، فضا، بافت، نور، رنگ و غیره استفاده می­کنند. به عنوان مثال، تنه یک درخت کاج، از لحاظ «فرم» یک حجم استوانه­ای شکل است، که این حجم در «فضا» قرار گرفته و آنرا اشغال کرده است. جنسیت و بافت تنه درخت کاج، زبر و خشن است و موجودیت آن، تنها با وجود «نور» قابل رویت است و در مواقع مختلف «رنگ» آن تغییر می­کند.

کلیه این عناصر و بسیاری از نیروهای بصری دیگر موجود در طبیعت، الفبای هنرهای تجسمی و عوامل بنیادی در آفرینش آثار هنرهای بصری، به شمار می­آیند و هنرمندان با توجه و نگرش ویژه به این عناصر و درک روابط موجود بین آنها و با بهره گیری از ویژگی­های ذهنی و احساسی خویش در رابطه با جهان پیرامون خود، به آفرینش آثار هنری می­پردازند، و در این جریان، هنرهای تجسمی با بهره­وری از عناصر بصری، قادر است همچون هنر موسیقی، دریافت­ها و تجربیات هنرمند را، که هرگاه قابل ترجمه به وسیله کلمات نیستند، به بیننده القاء نماید.

عملکردهای ابزار و وسائل و مواد مصالح کار

قبل از پرداختن به تعریف و تشریح عناصر نیروهای بصری، توضیحاتی کلی در مورد عملکردهای ابزار و وسائل و مواد مصالح کار، که به وجود آورنده عناصر بصری در هر اثر تجسمی هستند، ضروری به نظر می­رسد. ساختار یک اثر هنری، بر علائم و لکه های قابل رویت استوار است. این علائم و لکه­ها، توسط ابزار و وسائل «اثرگذار»، بر روی سطح­ها و جنسیت­های «اثرپذیر» به وجود می­آیند. وسائل اثرگذار عبارتند از: قلم­ها، مدادها، پاستل­ها، قلم­موها، رنگ­های مختلف و امثال آنها. وسائل اثرپذیر عبارتند از: کاغذهای مختلف، مقوا، بوم نقاشی، تخته، شیشه و نظایر اینها. باید در نظر داشت، که برای آفرینش هر اثر هنری، هنرمند باید قبلاً شناخت و آگاهی کامل به چگونگی عملکرد وسائل و ابزار «اثرگذار» و نیز مواد و ماتریال­های «اثرپذیر» را داشته باشد، تا بتواند برای بیان مفاهیمی ویژه، ابزار و مواد و مصالح ویژه و هم آهنگ با آن­ها را، مورد استفاده قرار دهد.

هر یک از ابزار و وسائل کار طراحی، برای نوع به خصوصی از طراحی مناسب است. مثلاً طراحی از یک گیاه ظریف با شاخه­های باریک، باید از مدادی نرم و نازک و با قلمی نازک با مرکب، بر روی کاغذی نرم و بدون بافت زبر، استفاده شود، حال اگر چنانچه از ابزاری نامناسب مانند، پاستل و با قلم پین استفاده گردد، هرگز ظرافت و حساسیتی که در شاخ و برگ گیاه مورد نظر وجود دارد، در طراحی بیان نخواهد شد.

در استفاده از ابزار و وسائل کار، نکات مهمی وجود دارد، که آگاهی هنرجو و هنرمند از همه آنها از ضرورت­های انکارناپذیر است. برخی از این نکات به شرح زیر است:

  • الف- طرز به دست گرفتن ابزار، حالت بازو و مچ دست و چگونگی قرار گرفتن بدن هنگام اجرای کار و نوع حرکات حاصله از آنها.
  • ب- اندازه وسیله کار و اینکه چه قسمتی از ابزار، در دست گرفته شود و با چه قسمتی دیگر حرکاتی را در صفحه به وجود آورد.
  • ج- مقدار فشاری که ابزار بر صفحه وارد می­کنند و هم آهنگی نوع ابزار و وسائل کار با متریال اثر پذیر.
  • ه- شناخت زوایا و گوشه­های مختلف ابزار، سرعت به کارگیری آن ها و شدت فشار آنها بر صفحه.

موارد ذکر شده کلیاتی هستند که توجه به آنها از ضروریات است، اما در صورتی که، هنرجو، تمرینات و تجربیات خود را گسترده­تر نماید، به این امکانات بی­شمار و نامحدودی دست خواهد یافت، و این امر بستگی به مقدار تجربه و تمرین او دارد.

در پایان می خواستم به چند نکته اشاره کنم : ما به هر یک از مبتدیان و دوست داران هنرهای تجسمی توصیه می کنیم به تنهایی کار نکنند ، بلکه بکوشند گروهی را تشکیل دهند و مکان مناسبی را پیدا کنند و به لوازم مناسب و ادبیات مناسب از لحاظ تئوری و عملی برای طراحی دست یابند. ارتباط داشتن با نزدیک ترین مدرسه نقاشی،ثبت نام  در آن ،یا مشاوره ضروریست.

 در این شرایط از طریق کار منظم و مرتب می توان به سواد حرفه ای طراحی دست یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *