در این نوع درس طراحی از روی اشیاء هندسی تمرین می شود . بسیاری از اشیاء معمول را می توان در قالب اشکال هندسی ساده کرد . این اشیاء رادرحالات مختلف ودرسطحی پایین ترازچشم قرارمی دهیم.چشم خطوط عمودی را همواره برخلاف پرسپکتیو، موازی هم وعمودبرزمین می بیند. کوتاه نمایی پرسپکتیوی در اشیاء کوچک بسیار اندک است .
نقاط گریز اشیاء بیرون از صفحه طراحی قرار می گیرند و باید آن ها را تصور کرد. شاگردان هم قسمت های قابل رویت و هم قسمت های غیر قابل رویت یک شیء را در طراحی نشان می دهند تا ساختی واضح به دست آورند و بتوانند زوایا و اندازه ها را کنترل کنند . خطوط ساختاری (خطوط عمودی ، افقی ، محور مرکزی ، قطر ها ، مماس ها ، لبه پوشانی و فضا های منفی) به عنوان عامل کنترل مفید هستند .
تمرین طراحی با خطوط کمرنگ و آزاد از کل به جزء شروع می شود . خطوط ساختاری را به خاطر نمایش روند طراحی پاک نمی کنیم . از سایه زدن خودداری می کنیم : حجم و از طریق آکسان های خطی نشان می دهیم . کشیدن چند طراحی از یک شیء با زوایای مختلف در یک صفحه و همچنین طراحی از جزئیات یک شیء حس کمپوزیسیون در صفحه را تقویت می کند . در همان ماه اول از طریق طراحی از مکعب ، منشور و استوانه ، پایه ای محکم در مهارت به دست می آید . پس از تسلط بر این احجام شاگردان با استوانه های تو خالی ، مخروط ، کره و اشیاء پیچیده کار می کنند و از آن ها یا به طور جدا یا به صورت ترکیباتی مختلف طرح می زنند . مداد نرم (2B یا نرم تر) و کاغذ 60 40 با زبری متوسط نیز به کار می برند .در این نوع تمرین های طراحی شاگردان باید بیشتر به منطق تکیه کنند تا به حس .
تمرین با یک مکعب می توان چند مکعب را با حالت های مختلف در کنار هم طراحی کرد .در هفته های اول مکعب مدل اصلی طراحی است . در مکعب شش وجه مربع شکل وجود دارد که بر هم عمود هستند و یال های آن با هم برابرند . مکعب را کمی پایین تر از ارتفاع چشم خود طوری روی میز قرار می دهیم که یکی از گوشه های آن رو به ما باشد . شکل سه وجه مربع شکل آن بنا به محل نگاه و نحوه قرار گرفتن مکعب تغییر می کند . مکعب را خیلی از بالا نگاه نکنید تا صفحه تصویر فرضی عمود و خطوط عمودی یال ها موازی باقی بمانند . در طراحی صفحه 12 با نصف کردن یک مکعب فرم مکعب مستطیل به دست آمده است .
استوانه را با استفاده از منشور می توان رسم کرد . ابتدا دو مکعب رسم می کنیم و در دو انتهای مکعب ها دو دایره پرسپکتیوی رسم می کنیم . شکل این دو دایره بیضی است که قطر بلند تر آن ها عمود بر محور استوانه است . قطر های بزرگ و کوچک بیضی با وسط وجوه مکعب برخورد می کنند . چهار گوشه مربع باید مساوی به نظر برسند .در ابتدای دوره تصور حجم و حساسیت نسبت به آن ناقص است ، و در نتیجه نمی توان از نا درست بودن زوایا و نسبت ها در چهار طراحی صفحه مقابل اجتناب کرد .پشت هم قرار گرفتن اشیاء شفاف را به سادگی می توان تشخیص داد و کنترل کرد .
تسلط بر اصول حجم و تمرین با منشور ، استوانه ، مخروط و کره پیش نیاز به طراحی از اشیاء پیچیده ای نظیر بطری است . مقاطع حجمی که با خط نشان داده شده و فرم های اصلی را مشخص می کند ، حالت سه بعدی را در طراحی افزایش می دهد و حجم اشیاء را نمایان تر می سازد . فضا های منفی و پشت هم قرار گرفتن امکانات خلاقه جالبی را برای کمپوزیسیون یک شییء و مجموعه ای از اشیاء در صفحه پدید می آورد .