خصوصیات رنگ

هنر دیدن و نگاه کردن

انسان زمانی که به انتقال افکار و ایده­ های خود، از طریق سخن گفتن احساس نیاز کرد، از حس بینائی جهت انتقال و درک بیشتر مفاهیم بصری بهره گرفت. همان طوری که رشد و توسعه سخن گفتن بدون وجود حس شنیدن امکان­پذیر نبوده، نوشتن نیز بدون بهره­ گیری از حس بینائی، امکان گسترش نداشته است.

بشر تنها به دلیل وجود حس بینائی بود که توانست شکل و اندازه­ ی حروف را بشناسد. گفتگو و مبادله­ ی مفاهیم از طریق سخن گفتن و نوشتن همواره با تجسم و نمایش تصویر مکمّل بوده و از تمام امکانات بصری بهره گرفته است.

هنردیدن و نگاه کردن

هنردیدن و نگاه کردن

مفاهیم بصری و دیدن

مفاهیم بصری، اساسی­ ترین مفاهیمی هستند که درک آنها از طریق شکل و تصویر اشیاء و اجسام صورت می­ پذیرد و بدین لحاظ مجموعه­ ی دانش ما را از کل جهان شکل می­ بخشند و از اصلی­ترین و مهم­ترین اسباب لذت و انگیزش­ های احساسی ما نیز به شمار می­روند. «دیدن» یک جریان پویا و فعال است و در اکثر موارد یک فعالیت ناخودآگاهانه که ناشی از عملکردهای سیستماتیک و فیزیکی چشم است در جریان انواع دیدن­ ها وجود دارد و این عادتی است جاری که از دوران کودکی شروع می­شود.

 بعضی از انواع دیدن­ ها، مانند ژرف­نگری که اساس خلاقیت هنری به شمار می­رود، نیاز مبرم به کوششی خودآگاهانه دارد و در حقیقت باید «دیدن» را فرا گرفت. اعمال سیستماتیک چشم که منجر به دیدن می­شود، بدین گونه است که، امواج نور از سطح اشیاء برخاسته و بر روی شبکیه چشم قرار می­گیرند، سپس تحریکات نوری توسط اعصاب چشم به مغز انتقال می­یابند و در آنجا است که اشیاء مفهوم می­گردند و این واکنش مغز را «احساس» دیدن می­نامیم. بنابراین، عملکرد چشم ، انتقال علامت­­های عصبی حاصل از برخورد نور با شبکیه به مغز و عملکرد مغز، درک و شناسائی اشیاء و اجسام است.

حس «دیدن»، یکی از قوی­ترین و مهم­ترین حواس انسانی است. در یک جریان واقعی دیدن، حواس شنوائی و تا حدودی، دیگر حواس ما، متفقاً شرکت دارند، تا جریان دیدن را امکان­پذیر سازند. از آنجا که نقش ویژه عمل دیدن و مشاهده کردن، در ارتباط با هنرهای بصری، از اهمیت زیادی برخوردار است، توضیح بیشتر در این زمینه، ضروری به نظر می­رسد. دنیای کودک، سرشار از چیزهای تازه بی­شماری است، که با هیجان فراوان برای دیدن و لمس کردن آن­ها تلاش می­کند، و در هر تلاش موفق خود، تجربیاتی تازه و با ارزش بدست می­آورد.

برای مثال، اولین نگاه کودک به سه­ چرخ ه­ای که در مقابل چشمان او قرار می­گیرد و برداشتی که از آن دارد، بدون هیچ خاطره و شناسائی قبلی از عملکرد سه چرخه، تنها سه فرم دایره­ای شکل و مقداری گوشه­ ها و زوایای عجیب و غریب است. کودک با تقلای زیاد، سعی می­کند تا بدان دست یافته و آنرا لمس کند، با زبان آنرا می­چشد، به زمین می­کوبد تا صدای آن را بشنود. ناگهان چرخی را می­چرخاند، در این هنگام، کشف تازه های اتفاق می­افتد و سه چرخه به جلو حرکت می­کند. همه­ ی این تجربیات بصری را، که هر کدام از یکدیگر متفاوت هستند، مجموعه آگاهی ها و کشفیّات شخصی کودک را نسبت به محیط زندگی او تشکیل می­ دهند. حال اگر کودک، یکبار بر سه چرخه ­اش سوار شود و نام آن را فرا گیرد، دیگر سه­ چرخ ه­اش را با همان حالت کنجکاوانه دفعه اول نخواهد دید. بعد از آن، سه­ چرخه را، از طریق مصرف و عملکرد آن می­بیند، تا از طریق روابط خالص بصری. هر اندازه که ما رشد می­ کنیم و بزرگ­تر می­ شویم، دیدن­ های زنده و پویا که بیشتر روابط بین فرم­ه ا و رنگ­ ها و تناسبات دیگر عناصر بصری را مورد توجه قرار می­دهد، تیره و کدر می­ گردند و عمل دیدن تبدیل به عادت می­شود، اما نحوه­ ی دیدنی که روابط خالصِ بصری را مورد دقت قرار می­دهد، برای هنرمندان همواره زنده و پویا باقی می­ماند.

در پایان می خواستم به چند نکته اشاره کنم :

ما به هر یک از مبتدیان و دوست داران هنرهای تجسمی توصیه می کنیم به تنهایی کار نکنند . بلکه بکوشند گروهی را تشکیل دهند و مکان مناسبی را پیدا کنند . و به لوازم مناسب و ادبیات مناسب از لحاظ تئوری و عملی برای طراحی دست یابند. ارتباط داشتن با نزدیک ترین مدرسه نقاشی،ثبت نام  در آن ،یا مشاوره ضروریست. همچنین شما میتوانید برای خرید تابلوهای نقاشی در شهر کرج به صورت آنلاین یا حضوری از اینجا اقدام کنید.در این شرایط از طریق کار منظم و مرتب می توان به سواد حرفه ای طراحی دست یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *